.

Torsdag 29 Oktober

Hejsan! Ja, nu har jag igen lata mig med bloggandet ;P. Nå, inte har det något speciellt destomera har hänt under denhär tiden. Idag var det en vanlig dag i skolan, vi hadde Hissa prov, och det gick helt bra ;>. Var med kaverina och så. Imoron så e det äntligen konvent<3! Åh, ja ha så jätte länge väntat på det! Äntligan får man lite festa loss! Har redan långt före bestämt vad jag ska ha på mig, en topp/tunika från seppälä som är svart och grå med nå kiva text, svarta tigts och ballerinan som e lite högre ochen svart gummiband i håre med en svart blomma :P Lite mycket svart, men ser fint ut själva helheten. Ska sätta lite fjortis hår ; DD. Ska berätta hur det var där sedan :3. Nu just så lyssnar jag på Paramore, för det mesta låten Decode. Har lyssnat på det ganska myki nu det senaste dagarna, har känt mig ganska länge nere. Har lite hjärteproblem, som går nog över efter en tid. Musik är bra för livet, den tröstar mig då jag är ledsen och gör mig avslappnad, musik kan göra mig glad och vild. Ja musik e viktigt, den finns alltid med en då man som mest behöver det. Man kan lyssna på musik överallt. Hjärtesorg är inte så trevligt, men det går över efter en tid. Alla måste få sörja ibland, fast det är ett dåligt läge. Oftast e det så att pojkar kommer över en tjej på en dag eller nån vecka, men för en tjej kan det ta flera veckor,månader och kan hålla på till ett helt år. Men iblad måste man tänka oxå positivt, att man kommer att träffa en annan efter en tid, som man kan vara lika lycklig med. Det är oxå svårt, då man tycker om en, och fast än man vet att det inte riktigt är ens typ eller att det aldrig skulle kunna bli ett bra förhållande, så kan man inte hålla tankar borta från just den personen. Då man just har börjat få lite bättre kontakt, så försvinner det och man vet alldrig om det kommer tillbaka. Hursom helst ska man våga visa sina känslor, ingen person kan alltid vara glad och positiv. Ingen människa är fullständigt felfri, alla har sina goda och onda sidor. Livet går alltid upp och ner, det är som at cyckla med en cykel. Då det kommer en brant uppförsbacke, så kämpar du för att komma upp för det på alla vis. Då du nått toppen, så kan du lättad låta cykeln själv bara fara ner. Men det finns också såna, som inte orkar att cykla upp för backen och leder cykeln upp för det istället. Man skall aldrig ge upp i sitt liv, alla har det tugnt, det kommer alltid en ljusare sida i livet. Man kan aldrig missa det backar som kommer fram på vägen.
Men nu skall jag sluta, ska läsa läxorna. Hejdå!
MVH:Anski



En bild som ja fota på gården :P

Fredag 23 Oktober

Tja! Ska nångång få hjälp med en kompis att fixa en header till mig, så kommer min blogg se ennu bättre ut :). Nå, idag var det en helt normal skoldag, förutom att vi hadde FN fest. Ganska tråkig va det, men den var som tur kort ;). Nå, när jag kom hem så chillade jag framför datorn en stund, tills Nelli kom hem. Då matade vi hundarna och gick ut me dom. Sedan har jag nu bara varit på dator och spelat spel, chatat och lyssna på musik :). Inte en så speciell dag var det idag alltså.
Ska försöka blogga lite oftare, och annars uppdatera. Jag längtar bara så till konvent! Som tur är det redan nästa vecka, har bara väntat så länge på det! Jag lyssnar på en hel del disco musik, så att jag inte behöver längta så jätte mycket efter konvent ialllafall. Har blivit taggad av ganska många låtar ;) Jag tror att jag inte skall vara uppe till så sent, så att jag får lite mera sömn, eller nå vi får väll se ;>. Har bl.a lyssnat på Rhihannas nya singel, den e ganska bra. Lite väl dyster kanske e den låten :P. Men nu skall jag sluta, ska kanske göra lite tortillas ikväll, om ja orkar.
Bye!

MVH:Anskih


Tisdag 20 Oktober

Hej! Ja, hann inte skriva vad vi gjorde igår, men ja ska nu skriva lite om idag och igår xP.

Nå, d ve en helt bra dag idag, man fick räffa alla kompisar igen :D. Vi skulle idag och simma, men jag stod över den (hehe). Nå, vi skulle gå en ganska lång runda istället. Vi skrattade och pratade när vi gick, och var nära på att halka xD. Men vi hann se då resten av klassen simmade, vi fick skratta lite :D. Sedan var det elevvårdshandledning, men jag,Natta,Bagge och Jocke var ganska vilda av oss, så jag och Bagge hamnade och sitta nn annan stans :P. Men jag satt på en så rolig stol med hjul, så jag bara snurrade runt me stolen weee! Sedan hadde vi textilslöjd oxh så var skolan slut. Men då jag kom hem, så var Lizzi på besök :D. Vi hadde så rolit ; DD Nu så sitter jag vid datorn, och sedan ska jag börja gå och sova och läsa läxorna :P.

Igår så var det en roli dag! Jag och Nelli fick lära Burmesiska inflyktningar svenska, dom var så trevliga och roliga! Sdan for vi till stan och träffade Lin,Anna,Isabella och Lizzi ;DD Vi pratade och drack energidrycker, men Bella måsta fa lite tidigare :(. Men vi andra for sen liteb senare till Lins hus, och vi hadde det så mega kul! Vi rev kläder som Lin inte använder, och pratade och skrattade.... XDD. Vi kom typ först 21.00 tiden hem... :P.

Men nu skall jag gå och lägga mig, ha det så bra!

MVH:Anski

Ideapark :D

Ja, ska visa lite vad jag köpte i Ideapark, blev riktigt nöjd! :D Köpte oväntat mycket än vad jag hadde tänkt mig :P. Helt användbara plagg, som är helt bra, och snygga vad jag tycker.

Mörkblå cardigan från MANGO och en fin tunika från Vero moda :)
En slags huppari från H&M, och en vanlig röd topp från gina tricot :)
En hängmössa från ginatricot, scarf från ginatricot ocg midja bälte från
Vero moda :D Har väntat så länge efter en perfekt midjabälte! ;D

Höstlov

Hej igen! Ja, nu är det väll dags igen att blogga ;D.Tja, höstlovet började helt bra. Vår småkusin kom på besök och vi for till stan och gick runt och kollade i stan :). Sedan så chillade vi bara på kvällen. Vår småkusin kom och sov över hoss oss påonsdag, och vi gick till stan på Torsdag.På Fredagen så blev det väll en helt lugn dag, vår småkusin Elin for hem, och det regnade ute. Jag tittade på tv och fotade lite hemma. På Lördagen så for vi till Ideapark! Jag och Nelli var så glada, för att vi hadde planerat den dan hela veckan. Jag,Nelli,Emppu och mamma for dit ;). Det var megaultrakul! Där fans många märkes butiker, och många andra kläd och andra butiker. Jag köpte många sakäh där. Nu på söndag (eller måndag nu då jag skriver så sent?) så var det en lugn dag. Jag sov till halv ett på dagen, och sedan fo vi till mommo.Vi rengjorde kaninens bur, och bakade bullar. Sedan for vi till Emppu och hadde det roligt i nån timme ; DD. Nu skall jag just och sova. Ska kanske skriva lite vad jag och Nelli gör imoron, bye!

Mvh:Anski

Onsdag 7 Oktober

Hej igen! Tja, inget speciellt hände idag, det var en kort skoldag idag, så det hann inte riktigt hända så mycket. Nu när min ena bra kompis har bytt klass, så känner jag mig helt ensam. Jag har no vänner i klassen och andra kompisar, men endå känns det helt som om man har ingen att vara med. Skulle vilja umgås med alla. Men som världen är, blir man inte helt accepterad av alla :/. Inte tycker jag att det är nå mycket fel på mig, men man skulle vilja göra många roliga saker, och ha massvis med vänner. Men en rolig och irriterande sak häde idag. Efer skolan så gick jag och kollade runt lite på kläder i stan nån timme, med några kaverin :). När jag kom hem, så var ingen hemma. Jag tänkte som vanligt att alla är nånstans och jobbar eller gör något annat. Jag hadde sakt i går att jag kunde komma med mamma och hundarna och låta dem vara lösa nån stans. Nå, jag chillade i nån timme och åt och var nöjd. Men då mamma och Nelli kommer hem, så får jag genast bara höra:
-VAR har du varit? Vi har letat efter dig över allt och du har inte på telefonen!
Tydligen så trodde mamma att jag genast skulle komma hem efter skolan, och då jag var i stan så blev alla så nervösa och ringde allstans och frågade av mina några kompisar var jag var och så. Det var kanske lite onödigt att bli så upprörda, medan jag egentligen var hemma och hadde det bra :P. Men jag hadde ju som vanligt min mobil på ljudlöst, så jag hadde inte hört ett piss fast dom hadde ringt mig och textat :'D. Just nu så chillar jag som vanligt vid datan, men måste snart fara i duchen och göra läxorna. Ha det så bra!

En bild som jag har nu igen rita. Blev inte så jätte nöjd me den :P

H:Anski

Tisdag 6 Oktober

Hej igen! Ska nu skriva lite om dagen, och lite om andra saker...

Nå, dagen började ganska normalt (jag blev nu tydligen nästan 20 min försenad för lektionen :P) som tur så var det engelska, och vi har en förståndlig engelska lärare :). Men efter den lektionen fick jag veta, att min ena kompis hadde byt från vår klass till en annan. Blev ganska ledsen övr det :(, men jag har no andra vänner i min klass som tur. Ja sen hadde man gympa :P. Och det var orientering i vasklot, yay :P. Vi var ganska lata, bi hittade inte riktigt alla kontroller... heh. Idag så började vår nya period, så vi har nu olikare schema nu i några veckor. Så efter gympan så hadde vi elevvårdhandledning. Det var ganska tråkigt enligt mig, men hade no nå att hålla på me den tiden, pratade lite och så :). Efter det så skulle vi gå en hälsovandring, så igen tillbaka till vasklot :P. D va helt kul, då man inte behövde gå ensam iallafall ;D. Men senare på dan så fick jag höra, att en av min kompis (som jag inte näner namnet) kusin hadde dött idag. Jag blev faktist väldigt ledsen, då jag fick höra att när min kompis hadde träffat sin kusin för sista gången :'(. Sedan så fortsatte vi med textilslöjd, och sen var dagen slut kl.15.30 :P.
Nu är jag bara hemma och chillar framför datan.

Men nu till den andra saken. Jag kan inte förstå människor nå mera. Många kan känna sig utanför, och dom som e inte utanför har oftast bra kompisar eller så försöker det vara nån annan än sig själv och därför passar med in i gruppen. Det är inte så lätt att inte ha kompisar, eller ens bra kompisar som man kan lita på och som alltid berättar sanningen. Man skall ha den sortens stil, man ska vara cool eller snygg för att passa in. Till slut så blir alla helt likadana och har kompisar, som man inte helt kan lita på. Bara man gör ett enda misstag så kan alla precis alla få ett helt fel intryck av en människa. Man får tydligen aldrig en annan chans att visa att man kan passa in med folk. Vissa människor tvingas att förändras helt för att passa in i gruppen, och därför inte känner sig helt säker om sig själv. Vissa människr blir helt och hållet förstörda av det. Varför vågar inte människor att vara sej själva och ha egna åsikter? Måste man hålla med alla och göra precis som alla andra? Jag tänker inte iallafall bli påtryckt av sånt. Jag tänker alltid vara mig själv och ha min egen stil, och om folk har det emot, så behöver dom väll inte lägga sig i. Alla har en egen åsikt och smak, som är speciellt hoss alla. Ingen är sån som skulle vara onödig, alla har sin egen plats! Jag föredrar vänner som man kan lita på och vara med, hur dom än ser ut. Jag tänker inte iallafall ha opålitliga vänner som bara talar en massa skit bakom ryggen på en. Livet är inte lätt för nån av oss i världen, igens liv är helt perfekt. Men alla skall kunna våga vara sig själva. Alla har det inte såhär, men största delen.

Ritade denna bild, inte blev den så fin, men jag e nöjd :)

Anski


Söndag 4 Oktober

Hej igen! Tja, skall nu skriva om vad jag gjorde nu idag och igår, för det har hänt en hel del nu under denna helg, både på gott och ont.

Nå, igår så var jag,Nelli,Jessi och Sofia i stan. Det tog en tid innan jag hann efter dem, för att jag hann inte riktigt fixa mig på samma gång som Nelli :P. Nå, då jag kom till stan så köpte vi lite dricka. Vi pratade och hadde det trevligt och fo och kollade lite i butiker. Men allt gick åt röven då vi gick och stå nästan mitt vid torget. Vi sod i en grupp och pratade en stund. Men plötsligt så kom det en hemsk fyllo bakom oss, Jessi varnade Nelli genast och dom började gå, jag förstod int först nå, men då jag vände mig om så stod gubben där och sa på finska:
- Hej flickor, gå inte! Vi blev helt skit rädda och ravade genast djupt in till HS center där vi stannade och pratade chockerade om vad som hadde hänt. Vi vågade inte fara ti torget igen, så vi for till oss och gick ute med hundarna :). Vi pratade om ärfarenheter om vad vi har förr vari med om (t.ex. Att en fyllo sakt eller gjort nå o.s.v). Offi berätta, att förrän Nelli och jag hadde kommi till stan, så hadde dom stöt på sama ukko :S. Nå, då vi var ute med hundarna så måsta Jessi faa hem, så sedan fo vi till oss och var på datan och pratade med Offi :). Sedan lite senare så kom Emppu och sova övr till oss :D. Hon hadde med sig två leffan, Twilight och Goal! 1 ;D. Då Offi hadde fari hem, så började vi laga tortillas och sedan så såg vi på lefforna. Vi hadde skit kiva! ;DD.

Nu ska jag berätta vad ja gjorde idaa. Nå, idaa så hadde vi avslutning med fotislaget kl.16.00, först hadde vi träningsmatch med lage i 1 timme, sedan for vi till bastun. Vissa for och simma :O. Nå, vi pratade och åt good mat :P. Vissa fick pokal och sånt, och så pratde vi lite om nästa år. När jag och Nelli kom hem så bärde vi liite saker från vinden och ner. Och nu så chillar jag bara en liten stund, måste snart och lägga mig för att jag skall orka imoron till skolan. Ha d så bra!

MVH:Ansk

i

Dagsverk Fredag 2 Oktober

Jahaa, så har man igen glömt att uppdatera sin blogg :<. Man har bara ganska myki att läs på i skolan och sånt :P Ja, men nu ska jag berätta vad jag har gjort idaa, nå idaa var det dagsverk, och så hadde jag,Nelli,Isabella och Calle fari till Vikinga och jobba ; DD. D va helt kul där, Bertell gav oss jobb, träffade barnen där, var i lärarrumme och drack kaffe och te och så ;P Bästa var då då vi fick fara och jobba till nån klass och sedan mot skoldagens slut fara och jobba lite till eftis. Calle blev tyvärr liite pådränkt med småungar ;D. Sedan efter dagsverket, så for vi till K - extra och köpte karkki och nå att dricka. Calle köpte Dr Pepper, men han och ingen annan förutom jag gillade det, så jag fick d :D. Vi for till en park och chillade en stund, d va härligt väder, solen sken, men d var iskallt :S. Sedan for vi till Minimani och kollade runt där och värmde oss. Vi var där ganska länge, vet inte riktigt säkert hur länge :>.
Men sedan så måsta Calle fara hem, så jag,Nelli och Isabella for till Bella :). Vi hadde kul där, vi spelade Wii och pratade och åt good mat ;). Men nu e jag bara hemma och chillar. D var en riktigt roli dag, man fick se hur det ser ut i Vikinga (det enda som var iriterande var att det hadde kommit nya datorer och stolar och skåp till Vikinga just då vi hadde fari >:O) Nå, hadde inte någo desstumera att säga, ha det så bra alla där hemma ;>.

MVH Anski